Om Baby be green

Baby be green är webbutiken med allt för din ekobebis. Hos oss hittar du ekologiska baby- och barnkläder, bärsjalar, filtar, tygblöjor och hudvård samt giftfria leksaker och lärorika barnböcker på temat natur och miljö. Alla våra produkter är noga utvalda med höga krav på miljöprestanda, design och kvalitet.  
Ekologiskt. Vi säljer endast ekologiska kläder och textilprodukter. Konventionellt odlad bomull är hårt besprutat vilket är hälsovådligt för arbetare och belastar miljön. I många fall sitter också kemikalieresterna kvar i tyget och misstänks orsaka bl.a. allergier och hudbesvär.  Barnens tunna hud gör dem extra känsliga för kemikalier. Man använder inte kemiska bekämpningsmedel i ekologisk odling och våra ekologiska kläder och textilprodukter i bomull och bambu innehåller inga av dessa skadliga ämnen.
 
Giftfritt. Barn får dagligen i sig många kemikalier från sin omgivning, från kläderna de bär och leksakerna de leker med. Bl.a. tryck på barnkläder innehåller ofta miljögifter som kan vara både cancerframkallande och hormonstörande. Ftalater är en samlig ämnen som används för att göra plasten i tröjtryck mjuk, ftalater är reproduktionsstörande. Dessa och andra skadliga ämnen är inte tillåtna i miljömärkta kläder och leksaker.
 
Miljövänligt. Baby be green är ett företag med miljön i fokus. Vi vill verka för en bättre miljö genom att:
·         Endast marknadsföra ekologiska och miljömärkta produkter.  
·         Endast köpa förnybar el.
·         Hushålla med resurser – vi återanvänder gärna papper och emballage.
·         Källsortering av avfall.
 
Hållbart producerat och hållbar design. Vi säljer hållbart producerade produkter i ekologiska och miljövänliga material från råvaror vars återväxt är garanterad.  Alla produkter är designade för att hålla för många barn och många lekar.  
Jag som driver butiken heter Jenny Wanselius. Jag är miljövetare och har själv två ekobebisar och i företaget kombinerar jag mitt engagemang för miljöfrågor med kärleken till barnen.

Ett svar till “Om Baby be green

  1. Hej
    Läs gärna mer om barn på min blogg, nyheter hela tiden!
    Mvh
    Kemikaliedetektiven
    http://kemikaliedetektiven.se/wordpress

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s