Härligt med blöjbyxa i ren ull!

Ull är verkligen ett naturligt supermaterial. Det är fantastiskt till blöjbyxor för tygblöjor eftersom ullfibern är porös och håller kvar fukten vilket gör att byxan fungerar som en fuktspärr. En blöjbyxa i ull håller torrt samtidigt som materialet andas och blöjbyxor i ull rekommenderas varmt till barn som lätt får blöjutslag och eksem.

Det går bra att tvätta den här blöjbyxan i tvättmaskinens ullprogram men det går rätt snabbt att tvätta upp den för hand, vilket jag själv tycker funkar bättre eftersom jag sällan har tillräckligt med ull för att fylla en hel maskin. Handtvätt med ullschampo eller en mild olivtvål är dessutom snällast mot både blöjbyxa och miljö. Det kan vara bra att tvätta blöjbyxan direkt efter blöjbyxbyte och krama gärna blöjbyxan efter tvätt i en frottéhandduk innan du hängtorkar den. Du bör återinfetta blöjbyxan med ullkur 1-2 gånger/månad.

Som alla blöjbyxor från Imse Vimse kan även denna användas till alla sorters tygblöjor, också de från andra märken. I vår tygblöjs-garderob har vi massor av tygblöjor och blöjbyxor från olika märken som alla kan användas i olika kombinationer.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Tygblöjor

2 responses to “Härligt med blöjbyxa i ren ull!

  1. Vilken fin butik, här finns det mycket för mig att välja på till den kommande bebisen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s