Så viker du vikblöjan till bebisen.

Den klassiska vikblöjan i tunt rutvävt bomullstyg står sig än och är fantastiskt bra. Det rutvävda tyget suger upp både kiss och bebisbajs och tygblöjan kan vikas och justeras för att hålla tätt oavsett bebisens kroppsform. Standardstorleken på vikblöjor är 80 x 80 cm vilket passar på såväl nyfödda som på större bebisar även om det kan bli lite bylsigt på den allra minsta. Du viker blöjan enligt trekantsvikning eller rakvikning och utanpå sätts en blöjbyxa som håller tygblöjan på plats och som håller tätt.

Trekantsvikning är en av de populäraste vikningarna eftersom den både sitter mycket bra och håller tätt.

trekantsvikning av vikblöja ImseVimse

trekantsvikning av vikblöja ImseVimse

Rakvikning, även kallad limpvikning. När barnet växt till sig och bajset inte längre är löst kan rakvikning vara enklare och snabbare att sätta på. Du viker helt enkelt tygblöjan två gånger på mitten och sen till en limpa.

Baby på pottan. Genom att sätta barnet på pottan så fort det kan sitta självt kan du minska antalet bajsblöjor. Det handlar inte om potträning här utan om att erbjuda barnet möjligheten att bajsa på pottan istället för i blöjan. Du sätter bebisen på pottan regelbundet t.ex. på morgonen och efter varje måltid, eller vid varje blöjbyte. Många bebisar sitter gärna där en stund med en bok eller leksak och passar då på bajsa. Mycket praktiskt.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Tygblöjor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s