Hur går det till när man ska tvätta blöjorna?

Genom kontaktformuläret i butiken fick jag ett mejl med en fråga om tygblöjstvätt. Men tyvärr glömde avsändaren skriva sin egen mejladress så jag kan inte skicka något svar tillbaka. Men jag svarar här i bloggen istället.

”Hur går det till när man ska tvätta blöjorna? Alltså med lukten? Ser och är dom fräscha hela blöjperioden om man skulle köpa one-size?”

Javisst håller sig blöjorna fräscha hela blöjperioden och kan med fördel även ärvas av nästa barn. Efter användning kan du lägga kissblöjor direkt i en hink med lock, bajsblöjor sköljer du först av innan du lägger dem i hinken. Med ett engångsinlägg i blöjan kan du lätt lyfta bort och spola ner bajset i toaletten. Tygblöjorna tvättar du sedan runt vart tredje dag i 60°C. Använd tvättmedel utan zeoliter, som sliter på tyget. Du bör också undvika mjukmedel eftersom det lägger sig som en hinna på tygfibrerna och försämrar tygblöjans absorptionsförmåga. Den första tidens gula amningsbajs kan fläcka blöjorna men efter vidare användning och tvätt brukar dessa fläckar blekna och försvinna. Vill du få bort fläckar fortare kan du gnugga dem med en vegetabilisk tvättvål eller galltvål. Jag tycker att man ska undvika andra starkare fläckborttagningsprodukter, det kan sitta rester av medlet kvar i tyget även efter tvätt och irritera barnets känsliga hud.

Hoppas att du läser och lycka till 🙂

Annonser

1 kommentar

Filed under Tygblöjor

One response to “Hur går det till när man ska tvätta blöjorna?

  1. Och många fläckar som inte går bort i tvätten försvinner efter en stund i solen! Vi har hängt ut våra vikblöjor i sommarsolen för blekning, innan de packats ner för att senare användas till syskonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s