När snålheten bedrar visheten

Tänk vad avsaknaden av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel kan kosta. En ekologisk gurka till middagen kostar ca 25: – medans du kan få en icke-ekologisk för en tia. Det är svårt när man står där i affären och gurkorna ser precis likadana ut att komma ihåg anledningen till varför den ena gurkan är så billig.

Ibland lurar jag mig själv och tänker att eftersom det går åt så mycket gurka hos oss så har vi inte råd med den ekologiska. Men jag vet ju egentligen att just detta är argumentet för att vi måste undvika den besprutade sorten.

Annonser

1 kommentar

Filed under Barn & mat, Kemikalier i barnens miljö

One response to “När snålheten bedrar visheten

  1. Just gurka finns på min lista över saker ajg altid köper eko, eller också avstår från att köpa alls. Inte för att de är så besprutáde utan för att de helt enkelt inte smakar något. Men i huvudsak handlar ju detta om att lära sig äta efter säsong, barnen är vana från skola och dagis att äta gurka året om men så ser ju inte verkligheten i naturen ut. De perioder ekogurkan är väldigt dyr i butiken är ju när det egentigen inte är säsong att äta gurka alls.

    http://regnavdagar.blogspot.com/2011/11/om-du-fick-kopa-bara-tre-saker.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s