Rofyllt fredagsmys med kamomill

Kamomill är en fantastisk ört med många bra egenskaper. Som örtte är den rogivande, lugnande, väderfördrivande och krampmildrande. Har ditt barn kolik kan du prova att ge det några teskedar kamomillte.

Jag själv dricker det gärna med lite honung, men ge det osötat till små barn och framförallt ska du inte ge honung till barn under ett år. I sällsynta fall innehåller honung en bakterie som kan orsaka botulism hos spädbarn. Koka inte teet och drick det utan mjölk, för mjölken tar bort teets antioxidantiska egenskaper. Drick ekologiskt te som är odlat utan bekämpningsmedel.

Kamomill som eterisk olja är läkande och vårdande för huden och är en härlig ingrediens i barnolja och annan hudvård. Tack vare dess läkande egenskaper används kamomill med fördel på irriterad hud.

För en riktigt rofylld kväll brygger du en kanna ekologiskt kamomillte som hela familjen kan dela på. Sen ger du ditt lilla barn en härlig babymassage. Kanske med den sköna babyoljan med solros och kamomill från Earth Friendly Baby.   

 Barn dricker ekologiskt kamomillte

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Om hudvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s