Miljösnäll potträning

Jag har tidigare bloggat om att jag inte gillar plast. Men, som sagt, det finns ju onekligen områden där plast är ett förträffligt material att använda. Barnpottor t.ex. För en potta i metall är ju så kall mot den lilla rumpan och porslin ack så ömtåligt. Plast är liksom perfekt att göra pottor av.

Men allt i plast kostar så mycket på miljön.

Så det är med stor glädje jag nu har fått in till Baby be green fantastiska barnpottor gjorda av ett naturligt alternativ till plast. BecoPotty som finns i de tre färgerna rosa, blå och crème, är tillverkad av växtfibrer. Materialet består av bambu och risskal som är ihop gjutet med hjälp av aminosyror. Bambu är ett snabbväxande gräs och är mycket miljövänligt och risskalen är en restprodukt från risproduktion.

Materialet är lika hållbart som syntetisk plast, tills pottan stoppas i komposten vill säga. Eftersom den är gjord av naturligt material är den också biologiskt nedbrytbar. Det tar 2-3 år för pottan att brytas ned i jorden. Jämför det med en plastpotta som knappt bryts ned alls.

Denna underbart miljösnälla potta är också snäll mot det lilla barnet. Den är skön för barnet att sitta på eftersom dess former är mjuka och den har ett högt ryggstöd och stort stänkskydd.

Hurra för miljösnällare potträning!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Plast och miljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s