Om plast

Jag gillar verkligen inte plast.

Det är miljöskadligt att framställa.

Det är syntetiskt – konstgjort – och naturfrämmande, och därför också svårnedbrytbart. Kasserad plast bryts inte ned naturligt eftersom det inte har sin naturliga plats i kretsloppet, utan finns kvar och smutsar ner och förorenar i många generationer.

Fult.

Jag vet att inte alla håller med mig, men jag tycker verkligen att de flesta saker i plast är fula.

Plast är taktilt värdelöst. Att ta på plast kan inte jämföras med upplevelsen av att hålla i en träbit. Eller en bit kall och tung metall. Eller en sten. Bomullstyg. Ull. Naturliga material är mer än dess funktion – de har en själ skulle de andliga säga, och jag håller med.

Plast är själlöst.

Men ack så användbart och billigt! Men det finns sätt att minska miljöbelastningen från de plastartiklar vi vill fortsätta att använda oss av. Framförallt genom återanvändning, återbruk och återvinning. En plastpåse kan användas många gånger fram och tillbaka till affären för att sedan återvinnas och bli något annat, eller till en påse igen. Ett sådant materialförlopp minskar både åtgången av råmaterial och problemet med sophanteringen av det kasserade materialet.

Ett område då plast är mycket användbart är småbarnstallrikar. När ettåringen återigen kastat sönder en porslinstallrik så kan man vinna mycket på att köpa en i plast istället. Både ekonomiskt och miljömässigt!

Så nu har vi tagit in vår första plastartikel till Baby be green. De är gjorda av återvunnen polypropenplast. Återvinning är mycket miljösmart. Dessutom kan de återvinnas igen när det är så dags. Plasten är giftfri och de fina motiven och budskapen är i giftfria färger.

 

Smaklig måltid!

Annonser

4 kommentarer

Filed under Plast och miljö

4 responses to “Om plast

  1. Pingback: Miljösnäll potträning « Baby be green blogg

  2. Natalie

    Hej! Tänkte tacka för bra information. Är själv väldigt insatt och försöker tänka ekologiskt så långt det går. Tänkte höra hur du förvarat mat till dina barn? Jag brukar använda glasburkar i kylen. Antingen tomma burkar som är ur diskade eller köpta tex Ikeas med naturgummi i locket. Tror du dessa är ett bra alternativ?

  3. Pingback: Miljösnäll potträning | GreenMama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s